fredag 16 oktober 2009

Kims böcker!Kim när hon signerar, boken hon signerar är Kimberlie-Äventyr på Nya zeeland.
Kimselius har skrivit Hela 13 böcker!, hon skriver på den 14:e. 12 av dom är om tidsrecenärerna Theo och Ramona ( och ibland Ramonas kusin Robert). Och en av böckerna handlar om Kimberlie som upplever faror och äventyr på Nya Zeeland. Jag börjar med Theo och ramona böckerna:
Den första är Tillbaka till Pompeji, som släpptes 1997 och sålde 11.000 exemplar första veckan som gjorde så att Kim blev nämnd som "Blekinges Astrid Lindgren". Kim skrev om den och den nyarbetade versionen kom ut 2004.Se vad det står om boken på Kims hemsida: (http://kimselius.se/)


Tillbaka till Pompeji, debutbok - omarbetad nyutgåva 2004!1:a boken om Theo och Ramona

Baksidestext:
Förskräckt stirrar Ramona på Theo, plötsligt är allt en mardröm.
Ramona är på skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavtrycken av dem som dött i vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar.
När Ramona abrupt väcks ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet! Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla människor kommer att dö, även hon och Theo, om de inte tar sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tio minuter…
"Äntligen är den här ! Den efterlängtade omarbetade nyutgåvan av succéboken "Tillbaka till Pompeji". Debutboken som Kim M. Kimselius gjorde dundersuccé med julen 1997."
Så här såg boken ut tidigare >>

Nästa bok är Jag är ingen häxa, som också blev omarbetad 2005!, såhär står det om den på Kims hemsida;


2:a boken om Theo och Ramona
Tycker du om häxor och vill lära dig mer om häxförföljelsens tid och häxprocesserna, då är denna bok perfekt för dig. Samtidigt som du följer Theo och Ramona under 1600-talet, lär du dig mycket om den tidens örtmediciner och vidskepelser. En bok du har svårt att lägga ifrån dig.
Baksidestext:
"Nej, inte nu igen!" ropar Ramona förskräckt!
Theo vet precis vad som får henne att skrika: En ny tidsresa! Vart är de på väg?
I nästa stund står de framför ett brinnande bål med en flicka bunden högst upp. Utan att tveka reser de en stege mot bålet. Ramona kilar upp och tar loss flickan.
Människorna runtom står som förstenade och ser vad som händer. Men när Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. De har kommit till häxförföljelsens tid. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.

Recensioner av Jag är ingen häxa:
"En spännande bok för slukaråldern." BTJ, lektör Agneta Warheim.
"Tempot är högt och händelseförloppet är spännande på ett klart lockande sätt." BJT, lektör Gunnar Åberg.
"Förflyttningar i tiden, historiska händelser och en hel del magi ingår i Kimselius bokidé. En idé som hon utan tvivel haft framgång med... De jag pratat med älskar Kimselius böcker, läser allt och vill ha mer. Utan tvivel det viktigaste för en författare!" Blekinge Läns Tidning, Kulturredaktör Jane Betts.
"Äntligen är den här! Den efterlängtade nyutgåvan av andra boken i serien om Theo och Ramona. Boken har genomgått en rejäl omarbetning och är nu ännu bättre!"
Recension av "Jag är ingen häxa" på
Bokbloggen Kulturellit >>


Nästa bok är Faraos förbannelse. Den 3:e boken i serien . Se vad den står om den på Kims hemsida;

Baksidestext:
Djupt nere i en faraos grav i nutidens Egypten händer något märkligt. Ramona lägger händerna över två hieroglyfer på gravkammarens vägg, uttalar en ramsa och i nästa stund upptäcker Theo förvånat att Ramona är försvunnen. Ramona har hamnat i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme. Hon ångrar sitt tilltag och försöker komma tillbaka till ljuset och Theo. Men hon misslyckas. Skälvande slår Ramona armarna om sig och försöker hålla paniken borta.
Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 före Kristus födelse och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.


Nästa bok är Den gömda inkastaden den fjärde boken i Serien. ´

Baksidestext:
Det som börjar såsom en vanlig turistresa till den mytomspunna ruinstaden Machu Picchu, förvandlas i en handvändning till en kamp på liv och död för Theo och Ramona, när de av ödets nyck förflyttas tillbaka i tiden, till 1500-talet. Den tid då det starka Inkariket är i upplösning på grund av att conquistadorerna invaderat landet och dödar inkafolket på jakt efter gyllene skatter.
Theo och Ramona får i uppdrag att rädda stadens invånare. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar de båda ungdomarna mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?Nästa bok i serien är Vikingaträl den 5:e boken .
Ovädret är över Theo och Ramona innan de hinner reagera och plötsligt ligger de i vattnet tillsammans med sin hund Pluto.
Innan Theo dras ned under vattnet ser han en märklig syn, ett stort skepp med ett fyrkantigt rött segel och en drake i svart på seglet. Runda mönstrade färgglada sköldar på utsidan av båten och i fören sticker ett stort ondskefullt drakhuvud upp! Ett vikingaskepp!
Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betydligt farligare. De har återigen förflyttats i tiden, till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död.

Vikingaträl är ännu en bok i serien av fristående historiska äventyrsböcker med huvudpersonerna Theo och Ramona.
Med debutboken Tillbaka till Pompeji gjorde Kim M. Kimselius dundersuccé och har alltsedan dess fängslat läsare i alla åldrar med sina detaljrika, spännande böcker. I sina böcker väver Kim samman fakta med fantasi på ett så sinnrikt och fängslande sätt att man inte kan sluta läsa. Kims böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet.


Nästa bok är svarta döden , den 6:e i serien.


(Bokens framsidas bild kan du se här)

Baksidestext:
Det är Pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Det är en ohygglig katastrof som drabbar Europa.
Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar mitt i den pestsjuka staden. Där träffar de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon till slut avslöjar den för Theo och Ramona, är det något så fruktansvärt att de knappt tror att det är sant. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med Svarta Döden.


Nästa bok är snapphanarna;

(Se bokens framsida och mycket annat om boken här )

Baksidestext:
I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna, frihetskämparna i kriget mellan Sverige och Danmark år 1676. Vid en olycka förlorar Ramona minnet och minns inte vem hon är. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna i en strid på liv och död.

Se bokens framsida och mycket mer här

Nästa bok är giljontionen: giljotinen, utgiven 20078:e boken om Theo och Ramona

Baksidestext:
År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

Nästa bok är riddarsvärdet: Se bokens framsida och annat här

Riddarsvärdet, utgivning AUGUSTI 2008 9:e boken om Theo och Ramona
Riddare, Riddarborgar och Riddartiden... Allt detta kan du ta del av i denna otroligt fängslande berättelse som tar dig med till det fantastiska klostret Mont-St-Michel och den spännande riddarborgen Châteu de Pirou. Du får lära dig hur man utbildas till riddare, hur munkarna gjorde sina fantastiskt färggranna böcker, om den 1300-talets mediciner och mycket, mycket mer. Men framförallt fångas du av den nagelbitande spännande historien som griper tag i dig från första till sista sidan!

Baksidestext:
Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet.
Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid.
Planer smids om ond, bråd död, vilket även inkluderar Theo och Ramona

Nästa bok är Det glömda Kriget.Se boken framsida och annat roligt här

Det glömda kriget 1808-1809, utgivning AUGUSTI 200810:e boken om Theo och Ramona
Det glömda kriget 1808-1809: ÅRETS VIKTIGASTE BOK?!Hur många vet att Finland och Sverige var ett enat land i över 600 år? Vet du att Finland fick sitt namn av ryske tsar Alexander I när han erövrade Finland ifrån Sverige? År 2009 har Sverige haft fred i 200 år!
Det och mycket mer om kriget i Sverige/Finland får du veta när du läser den otroligt spännande boken "Det glömda kriget 1808-1809", den 10:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. En bok alla borde läsa!

Baksidestext Det glömda kriget 1808-1809:
"Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent...
När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder.
Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

Nästa bok är Snapphaneresan Se framsida och annat roligt här.

Snapphaneresan, utgivning 2 FEBRUARI 200911:e boken om Theo och Ramona
Snapphaneresan ges ut i samarbete med Hässleholm, Osby och Östra Göinges kommuner.
Till höger ser du det färdiga omslaget på Snapphaneresan. Med andra ord använder vi samma omslag som till Snapphanar men förändrar färgen något, samt rubrik och innehåll givetvis.

Baksidestext Snapphaneresan:
Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt från Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig ut på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

Detta är en fristående fortsättning på boken "Snapphanar".

Nästa bok är Kinesiska draken!, det är den nyaste boken om Theo och Ramona!, den utspelar sig i Kina!, den är vääldigt bra! Ni borde läsa den! , Om ni såklart inte har läst den redan! ;-)

nästa bok: Kinesiska Draken, utgivning AUGUSTI 200912:e boken om Theo och Ramona

Till vänster ser du omslaget på Kinesiska Draken. Längst ned på omslaget står det Kim Kimselius med kinesiska tecken. Visst ser omslaget fängslande ut och lockar till läsning...

Baksidestext Kinesiska Draken:
Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade.

Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga! En bok du kommer att sträckläsa!


Titta och lyssna på Kim när hon läser ur sin bokKinesiska Draken på YouTube >>
Researchresa för Kinesiska Draken >>-----------------------------------------------------------------------------------


Kimberlie Serien:


Kimberlie-äventyr på Nya Zeeland.Den första boken i Kimberlie serien.


Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland, utgivning 15 augusti 20091:a boken i Kimberieserien


Detta är en helt ny serie av Kim M. Kimselius. Serien heter "Kimberlie" och handlar om Kimberlie och Andy. Äventyret utspelar sig på Nya Zeeland.
En otroligt spännande bok, som du garanterat kommer att sträckläsa.
Med denna bok inleder Kim M. Kimselius samarbete med en ny illustratör, Mats Minnhagen. Klicka här för att komma till Mats hemsida >>

Baksidestext Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland:
Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att uforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.
Kimberlie - ny serie!Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia skildras i en nervkittlande berättelse. En spännande thriller som tar andan ur läsaren.
Du som älskar Kimselius böcker om Theo och Ramona, kommer att ta även Kimberlie och Andy till ditt hjärta och sluka den första boken i den nya serien.
....... Recencioner och liknande om böckerna ser du här ,Ha det så bra! PS!:bilderna och baksidetexterna är taget ifrån http://www.kimselius.se/
Inga kommentarer: