lördag 10 april 2010

Boudicas strid mot Romarna

Okej, nu ska vi klara upp detta, både ni läsare, och jag har tänkt en massa när jag har läst lite om Boudicas strid mot romarna
Såhär står det på informationen om den;

Boudicas strid mot Romarna är trettonde fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. En otroligt spännande bok som tar dig med till druider, kelter, och givetvis till kelternas drottning Boudica.


Anledningen till att jag har färgat fyra styckna ord , är för att jag själv ( och jag tror att några därute också känner samma sak) att jag inte vet vad några av orden är för något.. Men det bästa med Kims böcker, är ju att man lär sig vad olika saker är , såna saker man inte hade vetat hade funnits.
 
Romarna och Lite om Boudica vet jag , druider och kelter vet jag inte vad det är. Så att jag bestämde mig för att söka lite om det på nätet. Här kommer faktan;
 
Boudica: (död år 60 eller 61 e Kr, troligen genom självmord) var drottning över det keltiska folkslaget icenerna i nuvarande Norfolk i östra Britannien och ledde ett uppror där flera keltiska stammar förenade sig mot den romerska ockupationsmakten
 
Druider: En druid var en lärd man eller kvinna i det antika Gallien
Vad är Gallien då? ;
Gallien var en region i Romerska riket. Gallien motsvarar Frankrike, Belgien och västra Schweiz
 
Kelter: Kelter var ett folk med indoeuropeiskt ursprung. Som bodde i nordvästra Europa , men också i Balkan länderna och mindre Asien sedan årtusendet före vår tidräkning och framåt.
 
 
 
Jag hoppas att ni förstår det lite bättre nu :)
 

Vill du se kims böcker i Tidsordning?


Faraos förbannelse
1332f.Kristus
Kinesiska Draken
221 f.Kr - 907 e.Kr

Tillbaka till Pompeji
79 E.kristusVikingaträl
950 e.Kristus

 
Svarta döden
1348 e.Kr.
Riddarsvärdet 
1349 e.Kr


Den gömda inkastaden
1500-talet

 
 


Jag är ingen häxa
1600-talet  

Snapphanar
1676Snapphaneresan

1678


Giljontinen
1793


Det glömda kriget 1808-1809
1808-1809
Ja, då är det ju bara att läsa dem igen. I tidsordning denna gången, eller vad säger ni? ;) 


Dagens citat;

Hej allihopa! innan jag skriver dagens citat, så vill jag ursäkta för att det inte har kommit upp många inlägg.Blogger har varit knasigt, och jag kunde inte skriva inlägg.. 

Men ialafall, här kommer dagens citat:"Här har vi suttit i TRE dagar med äventyret inom räckhåll, utan att göra annat än beklaga oss över det dåliga vädret! Varför har vi inte tänkt på det!" fortsatte Ramona.

-Ramona, Snapphaneresan.