lördag 3 april 2010

böckernas omslag- del 2

Svarta döden :
Ja, här ser man ganska direkt vad det är. Eller vad säger ni?

Den mörka figuren är ( vad jag tror ) en person som gjorde så att lik inte låg på gatorna. Han var tvungen att ta i de pestsmittade och ta upp dem på en skottkärra. Dem som "jobbade" med det hade på sig svarta klädnader från topp till tå, för att inte bli smittade. Men dem blev ändå sjuka. I den delen närmast oss, ser man döda människor ( eller ja, skelett.) Längst upp på var sin sida av Kims namn, är det löss. Det var dem som börde med sig pesten.Snapphanar!:
  Det står en massa hästar och den som är närmast oss, är nog kungen ( eller någon annan rik person) och personen som står vid hästen KAN vara Ramona. Dem står på en gård.

Giljontinen:

I förgrunden står Marie Antoinette med en ros i handen. Vid giljontinen står en man som slänger ett huvud ut till "publiken" det är troligtvis Ludvig den 16:e . Bakom dem är troligtvis versaille ( denna bilden är också ett collage som ni ser)Sist men inte minst:
Svarta döden

 På hästen sitter Sir Gillian och bredvid honom står en massa folk som kollar på riddar-spelen. Dem två som står närmast honom ( med krona) är säkerligen kungen och drottningen.Del tre kommer snart