onsdag 27 januari 2010

roslagstext blogg


roslagsted

Boudica-video

En video om Boudica som jag hittade på Youtube,



Ja, som ni har förstått, så är jag väldigt spänd efter Boudica och Romarboken.
Främst för att hon är en viktig kvinna. Som jag ser henne, är hon ungefär som Jeanne d'Arc. Läs mer om henne här . Jag längtar till böckerna!

Se när Kim var på island!

Detta var filmat efter Kims Nära döden upplevelse!
"Jag njöt av resan och av att se hur solen gick upp över fjällen. Men plötsligt förbyttes lugnet och den rofyllda bilresan till en skräckfärd. En kastby grep tag i bilen och kastade den över det isiga underlaget. BLIXTHALKA! Föraren, Jon, rattade bilen, som gled fram och tillbaka över vägen, än mot den ena kanten, än mot den andra, än med bredsidan i färdriktningen. Varje gång farligt nära gruskanten och den branta slänten. Först var jag inte rädd, men när sladden inte hävdes och det gick fortare och fortare över den hala isbeläggningen insåg jag att vi var riktigt illa ute. Bilen gick över på högra sidan och jag förstod att Jon inte skulle kunna stoppa bilen, så jag blundade och tänkte: "Kanske min Canadien Goose-jacka tar lite av smällen. Tur att jag har jackan på mig, då kanske jag inte fryser ihjäl medan jag ligger skadad, om jag överlever." Och så lyckades Jon få bort bilen från kanten och äntligen häva sladden. Det var som om en skyddsängel plötsligt tagit tag i bilen och fört den i säkerhet, för nu rullade den på rakt fram."

GUD VAD LÄSKIGT!

en tjej har lagt upp vilka böcker hon gillar mest av kim på Youtube

jag skriver dem här istället:
5:a Vikingaträl
4:a svarta döden
3:a tillbaka till Pompeji
2:a kinesiska draken
1:a faraos Förbannelse

Håller ni med?

Kim har ju ett eget förlag


läs mer om det här
litet utdrag:
"När vi stod och tittade på den stora stapeln av boken "Svarta Döden" sa femåringen: Men Kim... Varför köper du så många av samma bok? Jag svarade då: "Jag har inte köpt alla de här böckerna, det är jag som har skrivit de." 5-åringen rynkade pannan och sa: "Men varför skriver du så många samma böcker, är det inte bättre om du skrev olika böcker." Inom mig skrattade jag, men jag var allvarlig när jag svarade henne: "Jag har bara skrivit en bok och sedan har jag kopierat den så att det har blivit så här många." Femåringen stirrade oförstående på mig och då kom sjuåringen till min hjälp: "Du förstår hon har klonat den!" "Jaha!" sa femåringen och såg väldigt nöjd ut"