torsdag 21 januari 2010

Förlåt för den dåliga uppdateringen!

Jag har haft fullt upp idag, förlåt mig.
Men ialafall, vad jag ville säga var, att jag ska lägga upp ett inlägg ifrån Kims blogg, inlägget var en summering av 2009, jag har nog lagt upp den innan, men här kommer den igen!
varsågoda:
Ett mycket intensivt år går mot sitt slut. Var tog det egentligen vägen? Förmodligen försvann det så fort för att jag har rest och upplevt så oerhört mycket det här året.

Året började med Boksläpp i Hässleholm 1 februari av min bok "Snapphaneresan" i samarbete med Hässleholm, Osby och Östra Göinges kommuner.

Min bok "Tillbaka till Pompeji" kom ut i Spanien, Sydamerika och spansktalande delarna av USA i februari.

Därefter var det Littfestivalen i Umeå i februari, Läromedelsmässa i Kristianstad och så vidare till Finland för att föreläsa i två omgångar i mars.

Våren var fylld av föreläsningar och samtidigt avslutade jag min bok "Kinesiska Draken" och "Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland". Boken om Kina skrev jag i Finland, eftersom det blir långa dagar och kvällar efter föreläsningarna, med gott om skrivtid då jag kan sitta fjättrad vid skrivbordet och försvinna bort i fantasin. Jag skrev för hand i min skrivbok, men eftersom det tog flera dagar att skriva in texten när jag kom hem, bestämde jag mig för att inhandla en liten bärbar dator, vilket jag också har gjort.

Horsahallens Gille i maj, som alltid lika roligt, det är också därifrån bilden överst är hämtad. Ett bröllop hann jag med på våren och sedan var det en hel del föreläsningar och marknader under sommaren. Två evenemang var jag tvungen att ställa in pga att rösten helt och hållet försvann för mig i två veckor. Undrar om min man tyckte det var skönt...?

Min hund Namie dog, och en av mina valpar kom på besök och var sekunder från döden bara några dagar efter Namies död. Strax därpå föll min PON, Tickie, ihop på promenaden och var jättedålig och jag trodde att hon skulle dö för mig också. Det var tre riktigt, riktigt hemska veckor.

Vi hade smygsläpp av min nya bok redan 31 Juli här i Karlskrona. Och sedan var det dags för bröllop, igen! Jättekul! Och sedan snurrade det igång rejält.

När jag nu tittar på min kalender så är det lättare att räkna de enstaka dagar jag var hemma än att räkna hur mycket jag var borta. Jag flög fram och tillbaka, Stockholm, Luleå, Kiruna, tåg till Göteborg för föreläsning, hem igen och sedan var det tillbaka till Göteborg för bokmässa. Det var en jätterolig bokmässa. För första gången hade jag en praktikant och tre medhjälpare i montern. Med andra ord var det fyra personer som arbetade åt mig medan jag bara satt och skrev autografer och föreläste. Med anledning av att det var märkesåret 1809, föreläste jag en hel del om min bok "Det glömda kriget 1808-1809" och satt i panel och diskuterade i ämnet. En mycket spännande bokmässa.

I oktober, direkt efter bokmässan, var det ännu en panel tillsammans med Margareta Skantze och Katarina Mazetti, i Ronneby, där vi diskuterade historiska tema. Salen var fylld av folk och vi fick mycket stort gensvar och hade jättekul själva.

Sedan fylldes dagarna och veckorna med fullt av signeringar och föreläsningar och därefter reste jag till Island.

Island var helt fantastisk. Om nu vill veta mer om den resan kan ni titta på tidigare bloggar. Där kan ni bland annat läsa om min "Nära-döden-upplevelse" på Island. Min bok Aftur till Pompei släpptes på Island och bara en månad senare var den nästan slut. Förlaget har tryckt upp fler böcker och även köpt rättigheterna till att översätta "Jag är ingen häxa". "Aftur til Pompei" blev utsedd som en av årets fem bästa utländska böcker av bokhandlarna på Island. Det har skrivits om mig och min bok i en tvåsidig artikel i en dagstidning, en halvsida i ett magasin och en fin artikel om förlaget och dess ägare. Helt otroligt.

Direkt vidare till Barnboksdagen i Landskrona och sedan föreläsningar och därefter reste jag till Finland.

Denna gång gick Finlandsresan till Rovaniemi där jag fick träffa jultomten och många underbara lärare och elever. En del av dem har jag fortfarande kontakt med och hoppas få träffa igen. Ni kan läsa mer om Finlandsresan här på tidigare blogginlägg.

Ingen vila efter Finlandsresan utan det var full fart med signeringar, runt om i Skåne och Stockholm ända fram till strax före julafton. Tyvärr var det snökaos när jag var i Skåne och jag kunde inte ta mig fram på vägarna alla dagar. Var tvungen att låna snöskyffel av grannen, för någon sådan har jag inte i min sommarstuga där jag bodde.

Det är inte lätt att summera ett så innehållsrikt år på bara några rader, för som ni förstår har det hänt mycket, mycket, mycket mer än vad jag har skrivit om här.

Jag ser med tillförsikt fram emot 2010 och hoppas att det kommer fler glada, roliga nyheter som jag kan dela med mig av.

Jag vill avsluta med att tacka alla mina läsare för att ni har gjort 2009 till ett av de mest fantastiska år jag har upplevt. Tack för att ni finns!

Många varma hälsningar och kramar från Kim


Kram Kimseliusfan

Kim-Årets Eringsbodare 2009

Ps. Ser ni bakom Kim, så har hon en massa böcker i sin bokhylla? Ds.
Se på Kims blogg hur hon förklarar hur det gick till och användbara länkar för oss som vill skriva.

Jag hoppas att ni mår bra,

Kram Linda