torsdag 22 oktober 2009

Kimselius är påväg till Island


torsdag 22 oktober 2009

Kimselius är på väg till Island
Är i tankarna på väg till Island: vilka kläder ska jag packa ned, vilka skor, är det kallt, regnar det mycket, hur kommer det att vara på Island.Samtidigt ser jag fram emot lördagens signering på Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Denna veckan har de frågor om mina böcker, prisutdelning på lördag när jag är där och signerar. Spännande.Har i stort sett avslutat mitt engelska föredrag som jag ska hålla på bland annat Lärarhögskolan på Island och på några bibliotek och några skolor. Ska få till slutet ordentligt, är inte nöjd med det ännu. Därefter ska jag läsa och memorera föredraget. Gott om tid på planet och söndag kväll. Sedan är det full fart ända tills jag reser hem igen.Idag har jag haft kontakt med Finland och mailat fram och tillbaka angående föreläsningarna där, bokat flygbiljetter med mera. Det är många bollar att hålla i luften just nu och vet du vad... Då trivs jag som allra bäst! Det ska vara full fart och fläkt, det ska hända mycket. Men det ska också finnas tid för skogspromenader med hundarna, att sitta och prata med min man och bara njuta av livet. Det är en härlig kombination.Läste ett inlägg på Facebook idag om morgondagens media. Något jag har intresserat mig väldigt mycket för sedan jag var på seminariet Sociala Medier som Joakim Jardenberg höll på Bokmässan i Göteborg. Jag vill veta mer! Jag är nyfiken på att utforska nätet. Det har aldrig funnits möjlighet till det tidigare eftersom vi har haft ett vanligt modem, där allt har gått såååååååååååå långsamt. Med ADSL och Mobilt bredband går det mycket fortare, även om de som har Bredband med hög hastighet tycker att hastigheten på min uppkoppling sker med snigelfart. Tänk hur olika vi uppfattar internet!Nu ska jag fortsätta med mitt engelska föredrag, samtidigt kan jag inte sluta och tänka på Finland och föredragsresan dit, för det kommer också att bli en höjdarupplevelse. Och Island som hägrar och där jag snart kommer att vara... Livet är kul, om man bara tar vara på alla tillfällen och tackar ja till allt som utvecklar och förhöjer livet.Ha det så gott. Få se om jag hinner skriva igen innan jag åker, annars hörs vi från Island eller när jag kommer hem! Med foton!På fotot ser du mig och Ingemar Lönnbom på Historisk Författarkväll arrangerat av S:t Knuts Gille på Kulturcentrum i Ronneby. Tyckte bilden illustrerar bra att jag är på väg, för det känns som om jag alltid är på väg någonstans.Kramisar Kim

kimselius är på Pris humör!

Nu har du möjlighet att tävla i dina kunskaper om Kim M. Kimselius böcker på Akademibokhandeln Gleerups i Lund mellan 21-24 oktober, då det är LitteraLund. Gå in i butiken och hämta tävlingsformulär.
Prisutdelning sker den lördagen den 24 oktober 14.00 på Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Priserna delas ut av Kim M. Kimselius.
Vinsterna är signerad Theo/Ramona mugg, Kimberlie-t-shirt, nyaste boken.
För mer information om tävlingen kontakta Akademibokhandeln Gleerups i Lund.
Här är priserna de lyckliga vinnarna vinner: