fredag 23 maj 2014

5 Frågor till Kim

                                                  
  -  Har du någon förebild?, isåfall vem?
Kim svarar: Selma Lagerlöf har alltid varit en stor förebild för mig "precis som Selma  Lagerlöf" om min bok blev jag oerhört glad. Vad de menade då var att jag börjar mina  böcker med att låta läsarna kliva rakt in i handlingen i varje bok.

- Vilken av alla dina böcker är du mest stolt över?
Kim svarar: Jag är stolt över alla mina böcker, som betyder olika saker för mig. Tillbaka till Pompeji för att den var min debutbok och den sålde i 11.000 exemplar första veckan och förtsätter att sälja trots att jag debuterade med den 1997. På flykt från andra världskrigets fasa tycker jag mycket om, eftersom jag i den boken kom i kontakt med många kvinnor som fortfarande var i livet och jag på så sätt kunde följa hela vägen i min bok. Vikingaträl blev genombrottet för mig i utlandet och därför betyder den oerhört mycket för mig.

- Har du någon gång känt dig osäker på en bok du skrivit?
Kim svarar: Nej, aldrig. Om jag inte är nöjd med min bok lämnar jag inte ifrån mig den.

- Vilken är din favoritbok just nu?
Kim svarar: Min favoritbok är alltid den senaste jag har skrivit och just nu är det Anastasias öde. Den är precis klar och har gått iväg till tryckeriet. Ändå tycker jag väldigt mycket om Månstenen, första boken i den nya fantasyserien Theo- och Ramonaäventyr. Månstenen är väldigt speciell för mig och var oerhört rolig att skriva. Dessutom har den fått många fina utlåtanden.

De här frågorna har du säker svarat på MÅNGA gånger, men här kommer de igen:

-vad är ditt ABSOLUT bästa skrivtips?
Kim svarar: Ja, det stämmer, den frågan får jag många gånger och det här är mitt svar: Skriv från hjärtat, skriv till dig själv, något du vill läsa och brinner för att berätta. Tänk inte på att någon annan ska läsa det du skrivit, bara skriv och njut medan du skriver.

Vad är det som är så kul med att vara författare?
Kim svarar: Att få leva i en fantasivärld och bygga upp historier runt riktiga historiska händelser och genom dem få förmedla historisk fakta till alla mina läsare. Dessutom älskar jag att möta mina läsare när jag är ute och föreläser och signerar.


 

Inga kommentarer: